10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Germania, infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic

În Germania, infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic

Infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în Germania dacă tendinţa actuală continuă, le-a spus astăzi cancelarul german Angela Merkel liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Aceasta a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze, potrivit Reuters.

„Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări“, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU.

Numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător

Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.
„Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim“, a declarat Merkel.

Economia trebuia să funcţioneze

„Trebuie să stabilim priorităţi. Şi anume, economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată“, a mai spus cancelarul german.

Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS