15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri locale Dolj: Au fost constatate 8 fapte penale pentru infracțiuni electorale

Alegeri locale Dolj: Au fost constatate 8 fapte penale pentru infracțiuni electorale

De la începutul procesului de votare şi până în prezent, la nivelul judeţului Dolj nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în planul ordinii publice. Astfel, la nivelul structurilor MAI de la nivelul judeţului Dolj, s-au primit 35 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, dar 15 nu s-au confirmat în urma primelor verificări.

Cu privire la alte 5 sesizări, se efectuează verificări în continuare.

În urma sesizărilor şi a verificărilor efectuate, au fost constatate 8 fapte penale în care se desfăşoară cercetări pentru comiterea de infracţiuni electorale sau infracţiuni circumscrise contextului electoral, fiind totodată aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

Dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului, la Cârcea

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Cârcea se află montată o cameră de supraveghere video.

În cauză au fost dispuse măsuri pentru acoperirea obiectivului camerei de supraveghere.
De asemenea, având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de violarea confidenţialităţii votului.

Alegerile locale 2020. Falşi ziarişti, prinşi de poliţişti la Radovan

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Giubega s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în apropiere unei secţii de votare din comuna Radovan, se aflau 3 bărbaţi care aşteptau de o perioadă mai lungă de timp, aceştia având la vedere legitimaţii de presă.

Cei în cauză au fost legitimaţi de poliţişti, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceştia nu erau angajaţi ai postului de televiziune care apărea menţionat pe legitimatiile respective.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

Conflict între mai multe persoane, în zona unei secţii de votare din Castranova

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Castranova, în zona unei secţii de votare, a izbucnit un conflict între mai multe persoane.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, în urma unor discuţii în contradictoriu, un bărbat de 34 de ani, din Castranova, ar fi fost lovit cu pumnul în zona feţei de un alt bărbat de 46 de ani, din aceeaşi localitate.

Ulterior, un bărbat de 69 de ani, din Castranova, ar fi lovit la rândul său cu pumnul în zona feţei un alt bărbat de 30 de ani.
Starea conflictuală a fost aplanată de forţele de ordine care au intervenit la faţa locului, ordinea publică fiind restabilită.
În cauză, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

Dosar penal pentru mită electorală, la Coșoveni

Tot poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 28 de ani, din comuna Coşoveni, a fost observat în timp ce oferea o sumă de bani unui alt bărbat, pentru a-l determina pe acesta să voteze un anumit partid politic.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de coruperea alegătorilor.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, în acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS