16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFocar de coronavirus la o companie din Portul Constanţa

Focar de coronavirus la o companie din Portul Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică a declarat astăzi după-amiază un nou focar de infecţie cu noul coronavirus la o companie ce activează în zona de sud a Portului Constanţa. 17 muncitori de naţionalitate turcă au fost declaraţi pozitiv la SARS-CoV-2. Aceştia locuiesc într-un cămin pus la dispoziţie pe şantierul din port, informează Prefectura Constanţa, conform Agerpres.

„Referitor la numărul ridicat de îmbolnăviri înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Constanţa, precizăm că 23 de cazuri noi sunt înregistrate în trei focare care evoluează, la doi agenţi economici şi la un centru de servicii comunitare.

Dintre cele trei focare, cel mai numeros s-a înregistrat la o firmă ce îşi desfăşoară activitatea în Portul Constanţa şi unde 17 cetăţeni turci au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, cei 17 cetăţeni străini, asimptomatici, sunt izolaţi într-o clădire din zona de sud a Portului Constanţa. Aceştia vor rămâne aici pentru următoarele 14 zile şi vor fi monitorizaţi de cadre medicale“, potrivit Prefecturii Constanţa.
În judeţul Constanţa, în prezent, sunt înregistrate 82 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS