17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCNI oferă 4,4 milioane de euro pentru modernizarea Casei de Cultură

CNI oferă 4,4 milioane de euro pentru modernizarea Casei de Cultură

Compania Națională de Investiții primește oferte pentru contractul de modernizare a Casei de Cultură din Târgu Jiu.

A fost demarată licitația, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 24 septembrie. Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu a fost cumpărată de Primăria Târgu Jiu, în urmă cu un an și jumătate. Prețul plătit lichidatorului judiciar a fost de peste un milion de euro. Imobilul nu mai este funcțional de aproximativ doi ani de zile. A fost pierdută și autorizația de securitate la incendii din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

În plus, apa se infiltrează prin acoperiș, iar sala de spectacole este aproape distrusă și nu a mai fost încălzită de ani de zile, în sezonul rece. Lucrările de modernizare și reabilitare au fost estimate la peste 4,4 milioane de euro.

Vor trebui finalizate în 14 luni

Există deja elaborate proiectul de modernizare și reabilitare a Casei de Cultură din Târgu Jiu. Lucrările vor trebui să fie finalizate în 14 luni. Proiectul prevede:

  • amenajarea unei săli de spectacole cu 600 de locuri care dispune de aparatura și logistica necesare pentru organizarea de evenimente culturale de amploare;
  • o sală de spectacole și alte evenimente pentru tineri;
  • mai multe săli pentru repetiții (dansuri, balet etc); bibliotecă;
  • cineclub; săli de expoziții și alte spații dedicate unor activități culturale.

Suprafața totală a spațiilor reabilitate este de 3.926 metri pătrați, pe mai multe niveluri – subsol, parter și două etaje.

Lucrările constau în reabilitarea integrală a clădirii și spațiilor interioare, respectiv tâmplaria interioară și exterioară, pardoselile, tavanele, tencuieli, zugrăveli, pereții de compartimentare, toate dotările, inclusiv mobilierul și scaunele din sala de spectacole, sistemele audio-video, sonorizare, proiecții cinema.

Se refac toate instalațiile electrice, sanitare, de încălzire, ventilare-climatizare, inclusiv surse alternative de energie – pompe de caldură. De asemenea, se realizează toate instalațiile și dotările pentru securitate la incendiu, pentru monitorizare și supreveghere video. Totodată, se va realiza și izolarea termică a clădirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS