2.6 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Un summit privind pandemia, cu prezenţă fizică, este avut în vedere la New York

Un summit privind pandemia, cu prezenţă fizică, este avut în vedere la New York

Un summit privind pandemia de COVID-19, cu prezenţă fizică, este avut în vedere la New York înainte de sfârşitul anului de Adunarea Generală a ONU. Anunţul a fost făcut ieri de noul preşedinte al acestei instanţe, Volkan Bozkir, potrivit Agerpres.

Fostul ministru turc a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă, că această sesiune specială a Adunării Generale este prevăzută „în prima săptămână din noiembrie“.

Mai multe ţări s-au opus foarte recent acestei scadenţe, potrivit unor surse diplomatice. Acestea au apreciat că o asemenea reuniune ar avea loc prea devreme în timp ce lumea, şi în special Statele Unite, continuă să lupte împotriva răspândirii bolii fără să o ţină sub control. Negocierile iau în considerare ca dată posibilă prima săptămână din decembrie, potrivit surselor.

„Atât timp cât condiţiile sanitare vor permite, prevăd reuniuni în persoană la Adunarea Generală“

Pentru Volkan Bozkir, care este în favoarea unei reluări mai rapide a reuniunilor fizice la ONU, cu activitate din martie în special prin intermediul videoconferinţelor, această sesiune despre COVID-19 trebuia să aibă loc încă „din iunie”.
„Ritmul politic este important. Când nu faci lucrurile la timp, pierzi legătura între această reuniune şi oamenii care aşteaptă un rezultat. Atât timp cât condiţiile sanitare vor permite, prevăd reuniuni în persoană la Adunarea Generală“, a mai spus preşedintele acesteia. Acesta a spus că niciun lider nu este autorizat să asiste în persoană săptămâna viitoare la importanta reuniune diplomatică anuală de la ONU.

„În meseria de diplomat, nu există alternative la întâlnirea faţă în faţă pentru a edifica o înţelegere pe termen lung a poziţiei celuilalt şi a stabili compromisuri“, a subliniat el.

Peste zece şefi de stat s-au înscris pentru a veni fizic săptămâna viitoare la ONU

Volkan Bozkir a precizat că peste zece şefi de stat, printre care preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-au înscris pentru a veni fizic săptămâna viitoare la ONU pentru a ţine un discurs.

Impunerea de către Statele Unite a unei carantine de 14 zile personalităţilor care intenţionează să vină „face prezenţa lor fizică imposibilă“, şi-a exprimat el regretul.

Diplomatul turc a precizat că nu ştie dacă preşedintele american, Donald Trump, care în această vară şi-a exprimat dorinţa de a veni la New York săptămâna viitoare, va face o excepţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Ludovic Orban: Pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi...

Premierul Ludovic Orban spune că pensiile speciale pentru aleşii locali vor fi din nou amânate.

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19....

Gorjul rămâne „verde“ la rata de infectare cu Covid-19, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus, internați în...

Peste 13.000 de români confirmați cu coronavirus sunt internați în prezent în spitalele de profil din țară, informează GCS.

Coronavirus în România. 5.554 de noi cazuri, din 16.225...

Coronavirus în România. 5.554 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore.

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ce...

Cum se va face vaccinul anti-Covid în România. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat modalitatea de vaccinare.

Cod galben de ninsori, luni, în opt județe din...

Cod galben de ninsori în opt județe din Muntenia și Dobrogea.