17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: 930.000 de morți în lume. Guvernul Irlandei, în autoizolare

Coronavirus: 930.000 de morți în lume. Guvernul Irlandei, în autoizolare

Numărul deceselor din lume legate de coronavirus a depășit 930.000, potrivit datelor furnizate de Universitatea Americană Johns Hopkins. Numărul total al infecţiilor este de peste 29,4 milioane. Guvernul Irlandei a intrat în autoizolare, scrie ansa.

Nou record de infectări în Israel

În Israel, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor Ministerului Sănătății, au existat 5.523 de noi infectări, la un număr de 55.734 de teste. Rata infecției este de 9,9%. În prezent, există 42.862 de cazuri active, cu 535 de pacienți gravi, dintre care 138 ventilați. Decesele rămân 1.147. Astăzi este ultima zi de școală, după cum a stabilit guvernul, în timp ce carantina națională de trei săptămâni va începe vineri, la ora 14.00.

Nuntă cu… Covid-19 în SUA

Cea mai afectată țară din lume în termeni absoluți rămâne Statele Unite, cu 195.500 de decese și aproape 6,6 milioane de cazuri. Cel puțin șapte persoane au murit după ce un focar de coronavirus a izbucnit la nuntă în statul Maine. Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor din Maine a raportat că peste 175 de infecții sunt legate de această petrecere de nuntă, care a avut loc în august. Şase din persoanele decedate nici măcar nu au participat la nuntă, ci erau contacţi. Autoritățile statului, care au înregistrat mai puțin de 5.000 de cazuri de coronavirus din martie, au refăcut traseul infecțiilor și au ajuns la concluzia că virusul a fost dus la sute de kilometri de participanţii la nunta cu pricina.

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea fi gata în trei-patru săptămâni, a declarat președintele american Donald Trump aflat la Philadelphia. În acest caz, vaccinul va sosi înainte de alegerile din SUA, care vor avea loc pe 3 noiembrie.

Guvernul Irlandei, în autoizolare

Întregul guvern irlandez este în prezent în izolare preventivă din cauza suspiciunii de infectare cu coronavirus a ministrului Sănătății, Stephen Donnelly. Acesta s-a simțit rău după o ședință de cabinet. Ministrul s-a adresat medicului său și acum așteaptă rezultatele testelor. Potrivit BBC, subsecretarii de stat sunt cei care vor răspunde la o sesiune de interpelări planificată a deputaților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS