11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateŞcoală închisă, după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

Şcoală închisă, după ce directorul a fost depistat cu COVID-19

Şcoala Gimnazială Zădăreni, judeţul Arad, a fost închisă, astăzi de dimineaţa, înainte de a fi primiţi copiii la cursuri. Măsura a fost luată după ce directorul unităţii a primit confirmarea că este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Este în desfăşurare o anchetă epidemiologică, potrivit Agerpres.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Marius Gondor, a declarat că directorul unităţii de învăţământ l-a sunat astăzi de dimineaţă să îl anunţe că luni seara a primit rezultatul testului, care a confirmat că are COVID-19.

Directorul a avut simptome de boală încă de sâmbătă

Directorul a avut simptome de boală încă de sâmbătă. Şi-a făcut un test, iar luni nu a participat la deschiderea anului şcolar, pentru a nu îşi pune în pericol colegii sau pe copii.

„Totuşi, domnul director a intrat în contact cu angajaţi ai şcolii înainte să aibă primele simptome, pentru că în cursul săptămânii trecute, până vineri inclusiv, a fost zilnic la şcoală pentru a face pregătirile pentru începerea cursurilor. Am decis să nu mai deschidem şcoala în această dimineaţă. Cursurile se vor desfăşura online în următoarea perioadă. Am anunţat Direcţia de Sănătate Publică, care face o cercetare epidemiologică. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni pentru a confirma decizia noastră de a trece şcoala în scenariul roşu“, a declarat şeful ISJ.

Şcoala din Zădăreni are peste 200 de copii din ciclurile primar şi gimnazial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în...

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în 2021. Situațiile financiare vor fi aprobate în ședința de joi a Consiliului Local.

ȘTIRI GdS