22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS: În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți în Europa

OMS: În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți în Europa

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni că Europa va înregistra tot mai multe decese cauzate de coronavirus în lunile octombrie și noiembrie.

Numărul deceselor a rămas relativ stabil, chiar dacă cel al infectărilor crește de pe o zi pe alta în tot mai multe țări europene, însă OMS a afirmat că se așteaptă la o creștere a numărului de decese înregistrate zilnic în lunile octombrie și noiembrie, transmite Daily Mail.

„Va fi mai rău. În octombrie și noiembrie vom avea mulți morți”, a transmis Hans Kluge, director regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

Kluge a avertizat, de asemenea, că descoperirea unui vaccin nu ar însemna neapărat sfârșitul pandemiei, prezicând un „coșmar logistic” dacă sunt necesare vaccinuri diferite pentru diverse grupuri de oameni.

„Am auzit tot timpul că vaccinul va fi sfârșitul pandemiei. Desigur că nu! Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Observăm că pentru unele persoane funcționează, însă pentru altele nu. Și în acest caz, dacă trebuie să avem mai multe vaccinuri, va fi un coșmar logistic. Adevăratul sfârșit al virusului va fi când vom învăța cum să trăim cu el”, a mai adăugat Kluge.

Reuniune online a 55 de state membre ale OMS din Europa

Luni și marți, cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează o reuniune online pentru a discuta despre pandemie și pentru a conveni asupra unei strategii globale de cinci ani.

„Este un moment în care țările nu vor să audă vești proaste și înțeleg asta”, a mai spus Kluge.

Directorul a mai adăugat că vrea să transmită un „mesaj pozitiv” că pandemia „se va termina, într-un moment sau altul”.

Numărul de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Europa a crescut în ultimele săptămâni, în special în Spania și Franța, ducând la noi restricții de călătorie.

Numai vineri au fost raportate peste 51.000 de cazuri noi în cele 55 de țări ale OMS din Europa, mai mult decât în aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS