14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvertisment de la OMS pentru Europa: „Să se pregătească pentru octombrie și noiembrie

Avertisment de la OMS pentru Europa: „Să se pregătească pentru octombrie și noiembrie

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea”, a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

Sâmbătă, Franța a înregistrat mai mult de 10.000 de cazuri noi pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Duminică, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

„Este un moment în care țările nu vor să audă aceste vești și înțeleg„, a adăugat Kluge. El a mai spus că dorește să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va termina într-un moment sau altul”, dar a subliniat că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră.

Am auzit tot timpul asta: <Vaccinul va fi sfârșitul pandemiei>. Desigur că nu!”, a mai spus șeful OMS pentru Europa.

Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Avem câteva semnale că nu va fi așa”, a mai declarat Hans Kluge.

Cele 55 de țări incluse în regiunea OMS Europa se întâlnesc practic luni și marți pentru a discuta despre evoluția pandemiei și a pandemiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS