8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescenta bătăuşă din Târgu Jiu, cercetată pentru trei fapte consecutive

Adolescenta bătăuşă din Târgu Jiu, cercetată pentru trei fapte consecutive

Apar noi detalii în dosarul adolescentei de 14 ani reținute după ce a bătut și umilit o altă fată într-un parc din Târgu Jiu, anunţă tvr.

Cercetările au fost extinse și pentru tâlhărie pentru că, spun anchetatorii, agresoarea ar fi dezbrăcat victima, i-a luat cămașa pe care o purta și a plecat. Din datele poliţiei reiese că agresoarea este cercetată pentru trei bătăi consecutive, la care a luat parte în iulie, august și septembrie.

Minora de 14 ani care a lovit o adolescentă cu un an mai mică într-un parc din Târgu Jiu va fi cercetată sub control judiciar.

Specialiștii susțin că în cazul adolescentei agresoare este nevoie de o expertiză psihiatrică, iar dacă se confirmă că a avut discernământ ea poate să răspundă penal.

A fost înfiinţată Direcția pentru Siguranță Școlară

Pentru reducerea un astfel de agresiuni, dar și pentru a pune capăt hărțuirilor din mediul școlar, Ministerul de Interne a înființat Direcția pentru Siguranță Școlară, o structură în cadrul Poliției Române. Aceasta va asigura protecția și siguranța elevilor, cât și a cadrelor didactice, prin prevenirea și combaterea violenței în școli și în proximitatea acestora, cu accent pe cazurile de bullying.

Ultimul studiu arată că România este pe locul 3 în Uniunea Europeană la acest capitol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS