14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremieră în România! Prima localitate unde masca este obligatorie în toate spațiile deschise

Premieră în România! Prima localitate unde masca este obligatorie în toate spațiile deschise

Premieră în România! Autorităţile locale din comuna Slimnic au decis că, începând de sâmbătă, este obligatorie purtarea măştii de către toate persoanele în toate spaţiile publice deschise. Excepţie fac copiii cu vârsta sub cinci ani, informează Instituţia Prefectului Sibiu, potrivit Agerpres.

Slimnic este prima localitate din judeţul Sibiu unde se instituie obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise.

„Începând cu data de 5.09.2020, ora 00.00 până la data de 18.09.2020, ora 24.00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţii Slimnic, prezente în toate spaţiile publice deschise. Se exceptează de la această obligativitate copiii cu vârsta mai mică de 5 ani“, se precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Sibiu.

Se recomandă ca slujbele religioase să fie oficiate doar în curtea bisericilor.

„Se recomandă ca în intervalul 5.09.2020, ora 00.00 – 18.09.2020, ora 24.00, lăcaşurile de cult să desfăşoare slujbele religioase în curtea bisericilor. Credincioşii trebuie să poartă mască de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 m între persoane. Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control în localitatea Slimnic”, a mai decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS