22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel se aşteaptă la o evoluţie mai dificilă a epidemiei de COVID-19

Angela Merkel se aşteaptă la o evoluţie mai dificilă a epidemiei de COVID-19

Cancelarul german Angela Merkel a spus vineri că se aşteaptă ca în lunile de toamnă şi iarnă pandemia de COVID-19 să aibă o evoluţie „încă şi mai dificilă“. Aceasta a promis că guvernul ei va avea ca prioritate bunăstarea societăţii în ansamblu, potrivit Reuters.

„Va trebui să trăim cu acest virus încă mult timp (…). Situaţia rămâne gravă. Să o luăm în serios. Am beneficiat toţi de libertate şi de o protecţie relativă împotriva aerosolilor în timpul verii, când este posibilă viaţa în aer liber. Situaţia riscă să se schimbe odată ce mai multe activităţi se mută în spaţii închise, unde virusul se poate transmite mai uşor“, a remarcat Merkel la o conferinţă de presă.

Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie lucrurile cele mai importante

Guvernul german va „face totul astfel încât copiii noştri să nu fie perdanţii pandemiei. Şcolile şi grădiniţele trebuie să fie lucrurile cele mai importante“, a indicat ea. Aceasta a promis, de asemenea, că guvernul său va căuta să lase economia să funcţioneze ori să o repornească acolo unde a fost afectată de pandemie. De asemenea, locurile de muncă trebuie păstrate.

Angela Merkel a menţionat spiritul de solidaritate socială

O altă prioritate menţionată de Angela Merkel este spiritul de solidaritate socială, în contextul în care unele categorii sociale au fost afectate de pandemie mai mult decât altele. Este vorba de vârstnici sau de familiile cu venituri reduse.

Germania se confruntă în prezent cu o intensificare a epidemiei de COVID-19

La fel ca alte state europene, Germania se confruntă în prezent cu o intensificare a epidemiei de COVID-19. Aici se înregistrează zilnic în jur de 1.500 de noi cazuri de contaminare, creştere atribuită în mare parte vacanţelor. Prin urmare, guvernul de la Berlin şi cele regionale au instituit joi noi restricţii, precum limitarea reuniunilor private sau amenzi pentru nepurtarea măştii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS