14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSentința pentru cel care a ucis 51 de musulmani anul trecut, la Christcurch, a fost decisă

Sentința pentru cel care a ucis 51 de musulmani anul trecut, la Christcurch, a fost decisă

Un judecător din Noua Zeelandă l-a condamnat pe Brenton Tarrant la închisoare pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, pentru uciderea a 51 de credincioși musulmani în cel mai sângeros atac din istoria țării, transmite Reuters.

Este pentru prima oară când un tribunal neozeelandez dă o condamnare la închisoare pe viață

Tarrant, un australian de 29 de ani, a pledat vinovat pentru atentat terorist, 51 de crime și 40 de tentative de omor, făptuite în 2019 în două moschei din Christcurch și transmise live pe Facebook.

”Crimele tale au fost atât de grave, încât nici dacă vei fi încarcerat până la moarte nu se vor îndeplini condițiile de pedeapsă. Din câte îmi dau seama, ești lipsit de orice empatie pentru victimele tale”, a declarat judecătorul de înaltă curte Cameron Munder, la pronunțarea sentinței.

Premierul neozeelandez Jacinda Ardem a declarat că se simte ușurată că ”acea persoană nu va mai vedea niciodată lumina zilei”.

Audierile în cadrul procesului au început luni dimineață, sala de judecată fiind însă aproape goală ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Rudele victimelor au urmărit procesul online. O parte dintre acestea și supraviețuitori au depus mărturie în ultimele zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS