13.8 C
Craiova
luni, 19 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Orban: Contractul pentru măștile pentru persoanele vulnerabile va fi reziliat. Măștilșe ar trebui livrate astăzi

Orban: Contractul pentru măștile pentru persoanele vulnerabile va fi reziliat. Măștilșe ar trebui livrate astăzi

Ludovic Orban a declarat ieri, în cadrul unei vizite de lucru în Gorj, că va rezilia contractul pentru măștile persoanelor vulnerabile dacă firma care a câștigat licitația nu le va livra până luni. Orban a explicat și că achiziționarea acestora a fost întârziată de contestarea licitației, atât la CNSC, cât și în instanță.

  • „Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului”, a spus Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj, citat de Agerpres.ro.

Declarațiile lui Ludovic Orban despre rezilierea contractului vin în contextul în care, în urmă cu două zile, omul de afaceri Michael Topolinksi anunța, într-o declarație transmisă G4Media.ro, că Naguma Medical Supply SRL a plătit, vineri, garanția de bună execuție la Ministerul Sănătății și că începe livrarea celor 103 milioane de măști. Topolinski dădea aceste asigurări la o zi după ce Ministerul Sănătății îl somase să respecte clauzele contractuale:

Contractul a fost semnat pe 11 august

Primele 13 milioane de măști din cele peste 100 de milioane trebuiau să ajungă deja în România, conform contractului subsecvent încheiat între Ministerul Sănătății și Naguma Medical Supply SRL.

Primul lot trebuia să vină la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuie depusă în maximum 5 zile de la semnarea contractului. Contractul subsecvent a fost semnat marțea trecută, pe data de 11 august. De atunci au trecut 9 zile. Altfel spus, măștile trebuiau să fie deja în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:00

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de...

ȘTIRI GdS

00:00:00

(LIVE) Klaus Iohannis nu exclude măsuri suplimentare în București

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în contextul creșterii accentuate a numărului de cazuri de COVID-19.

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în...

Controversatele spectacole de coridă continuă să fie organizate în Spania, în ciuda pandemiei şi a creşterii îngrijorătoare a numărului de infectări.

Slovenia a declarat starea de urgență

Guvernul sloven a declarat luni starea de urgenţă - pe o perioadă de 30 de zile - în urma unei creşteri bruşte...

Deficiențe grave la Spitalul Universitar de Urgență din Capitală

Corpul de Control al prim-ministrului a făcut un control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar raportul întocmit va fi trimis şi...

Școlile, creșele și universitățile din București se închid de...

Școlile, creșele și universitățile din București se închid de mâine, iar masca e obligatorie în toate spațiile publice, potrivit Comitetului Municipal pentru...

Polonia ar putea ajunge la 20.000 de cazuri de...

Dacă se menține actuala tendință a pandemiei și dacă oamenii nu respectă restricțiile, Polonia ar putea ajunge la 20.000 de noi cazuri...