9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki

Grecia impune noi restricţii în insula Mykonos şi în regiunea Halkidiki

În Grecia, autorităţile au anunţat astăzi că, începând de vineri, vor impune noi restricţii. Acestea vizează o populară destinaţie de vacanţă: insula Mykonos şi regiunea de nord a ţării, Halkidiki. Motivul este numărul mare de infectări cu noul coronavirus, informează Reuters.

Noile restricţii, valabile în intervalul 21-31 august

Măsurile includ interzicerea completă a petrecerilor și festivităților, limitarea la nouă persoane a tuturor adunărilor publice și private și purtarea obligatorie a măştii în spațiile închise și deschise.

De asemenea, se limitează la patru numărul persoanelor ce pot sta la aceeaşi masă la în restaurante, iar dacă este vorba de rude foarte apropiate, numărul poate creşte la şase.

Restricțiile sunt în vigoare în perioada 21-31 august.

Restricţii pe bandă rulantă

Marți, Grecia a înregistrat 269 de infecții cu COVID-19, cea mai mare valoare zilnică de la primul caz, înregistrat pe 26 februarie.

Ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias, a declarat reporterilor că, în ciuda creșterii infecțiilor, Grecia este într-o „situație mai bună” în comparație cu alte țări europene. El susţine că 83% din infecțiile recente s-au datorat dispersiei domestice a virusului, deoarece oamenii nu au respectat distanţarea socială.

Până ieri, Grecia înregistrase un total de 7.472 de infecții cu COVID-19 și 232 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS