10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest la Madrid generat de noile restricții impuse de autorități

Protest la Madrid generat de noile restricții impuse de autorități

Spania se confruntă, în ultimele două săptămâni, cu o explozie de cazuri noi de COVID-19, cu o medie de 3.000 raportate zilnic. Guvernul a reintrodus restricții la nivel național, ceea ce a înfuriat o parte a publicului.

Sute de oameni au demonstrat la Madrid pentru a denunța acțiunile autorităților. Aceştia spun despre autorităţi că îi tratează ca pe niște copii, potrivit stiri.tvr.ro.

„Când se va încheia frica și va reîncepe viața?“ este unul dintre mesajele scrise, afișate de cele câteva sute de oameni adunați în piața Colon. Fără mască, deși obligatorie în spațiile publice, și fără vreo intenție de distanțare, protestatarii sunt furioși de revenirea restricțiilor. Aceştia sunt revoltaţi inclusiv de interzicerea fumatului în public și închiderea barurilor și cluburilor. Unii nici măcar nu mai cred în noul coronavirus.

Spania este țara europeană cel mai greu încercată de pandemie

Spania este țara europeană cel mai greu încercată de pandemie și care, pentru prima oară de la ieșirea din starea de urgență, la finele lunii iunie, a reintrodus restricții la nivel național.

S-a interzis fumatul în spațiile publice aglomerate. De asemenea, s-au închis baruri și cluburi, iar adunările de orice fel sunt limitate la maximum zece persoane. Asta după ce în ultimele 2 săptămâni s-au înregistrat în medie aproape 3.500 de noi infectări în fiecare zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS