16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul Erasmus+ 2020 primește încă 200 milioane de euro de la UE pentru digitalizarea educației

Programul Erasmus+ 2020 primește încă 200 milioane de euro de la UE pentru digitalizarea educației

Comisia Europeană a adoptat o revizuire a programului de lucru anual Erasmus + 2020, oferind 200 de milioane EUR suplimentar pentru a stimula educația și formarea digitală și pentru a promova dezvoltarea și includerea competențelor prin creativitate și arte, potrivit unui comunicat de presă. 

Pandemia COVID-19 a avut un impact perturbator asupra educației și formării, noile moduri de predare și învățare necesitând soluții inovatoare, creative și incluzive.

„Spațiul european al educației trebuie să promoveze educația digitală și competențele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie și pentru a susține rolul Europei în tranziția digitală. Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane EUR, care vor oferi mai multe oportunități de învățare, de predare și de diseminare a cunoștințelor în era digitală. Există soluții eficace, inovatoare și favorabile incluziunii pentru a îmbunătăți educația digitală și competențele digitale, iar acestea vor beneficia de sprijin european”, a declarat vicepreședintele CE Margaritis Schinas.

Cei 200 de milioane de euro sunt alocați pentru activitățile digitale pentru tineret

Potrivit comisarului european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret Mariya Gabriel, cei 200 de milioane de euro sunt alocați pentru activitățile digitale pentru tineret, dar și pentru a stimula competențele creative și incluziunea socială. El a spus că această etapă deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, pe care Comisia îl va lansa în această toamnă.

Programul Erasmus+ va sprijini proiecte menite să consolideze metodele digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională. Acesta va oferi, de asemenea, oportunități pentru școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative, conform CE.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare, iar organizațiile interesate ar trebui să ia legătura cu agenția națională Erasmus+ din țara lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS