17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConcert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus

Concert dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus

Luni, 24 august, ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român, va avea loc concertul-omagiu organizat de Asociaţia Medicală Română și susținut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, în onoarea medicilor și a cadrelor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus.

Concertul este un tribut de onoare adus medicilor și cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei cu pandemia dar, în egală măsură, reprezintă și un tribut adus umanității.

Cu acest prilej, Asociația Medicală Română lansează și o campanie națională (până la finele anului) de conștientizare și informare ”Poartă masca. Poți salva vieți.”, precum și provocarea în social media #Zambestecuochii.

„Au fost și au rămas în prima linie încercând să-i salveze pe ceilalți. Mulţi dintre ei nu au reuşit să se salveze pe ei înșiși. Medici, cadre medicale au plătit cu viaţa ducându-și misiunea până la capăt. Este momentul să le fie adus un tribut de onoare și nu oricum, ci “într-o limbă care vindecă și vorbește tuturor inimilor” (George Enescu), chiar de către colegii lor de breaslă”, se arată în invitația la eveniment.

Evenimentul este organizat de Asociația Medicală Română și susținut de Orchestra Medicilor dr. Ermil Nichifor, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS