10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă sesiune de înscrieri în Programul "Casa Verde Fotovoltaice", în luna octombrie

Nouă sesiune de înscrieri în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, în luna octombrie

O nouă sesiune de finanţare prin Programul „Casa Verde Fotovoltaice” ar urma să fie lansată în octombrie, a declarat Andreea Kohalmi-Szabo, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

„Am lansat de curând Programul „Casa Eficientă Energetic”, cu scopul expres de a reduce emisiile de dioxid de carbon prin eficientizarea energetică a clădirilor unifamiliale. Acum se află în dezbatere publică şi un Ghid de finanţare pentru eficientizarea energetică a clădirilor cu destinaţie de şcoli şi grădiniţe. Ne aflăm la final de evaluare pentru Programul „Casa Verde Fotovoltaice”, unde am terminat şi analiza contestaţiilor.

Avem aproape 14.000 de beneficiari ce vor primi bani prin Programul Operaţional Regional pentru a-şi monta pe case panouri fotovoltaice. Valoarea exactă este de 13.924 de dosare admise la finanţare, iar urma evaluării contestaţiilor au mai fost admise 1.329 de asemenea proiecte. Avem 7.848 de Avize Tehnice de Racordare încărcate în sistem, în momentul de faţă. Noi am transmis spre semnare 6.746 de contracte. Din momentul în care beneficiarii finali, respectiv persoanele fizice, vor semna contracte de finanţare vor avea dreptul legal de a începe montarea pe case a panourilor fotovoltaice. În prezent, am primit din partea beneficiarilor 2.370 de asemenea contracte. În acest program au fost înregistrate în aplicaţia informatică şi 10.461 de contestaţii”, a spus oficialul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS