10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureștiul şi alte 17 județe din România, plasate de Germania pe lista „zonelor de risc”

Bucureștiul şi alte 17 județe din România, plasate de Germania pe lista „zonelor de risc”

Evaluarea regiunilor din România considerate drept „zone de risc” a fost actualizată miercuri seară de autoritățile germane. Acestea au adăugat Bucureștiul pe o listă pe care mai figurează 17 județe, conform digi24.ro.

La sosirea în Germania, călătorii trebuie să declare dacă vin din aceste zone din România. Aceştia trebuie să-și facă un test, iar dacă mint, riscă amenzi ce pot ajunge până la 25.000 de euro, a declarat ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în zonele de risc

În Germania, evaluarea zonelor de risc se face de câteva ori pe săptămână. În urmă cu câteva zile, erau numai șapte județe din România incluse în această categorie. Acum sunt 17 plus Bucureștiul. Criteriul este să nu existe mai mult de 50 de cazuri de infectare la suta de mii de locuitori.

Zonele din România pe care Germania le consideră „de risc” sunt:

Argeș
Bacău
Bihor
Brăila
Brașov
București
Buzău
Dâmbovița
Galați
Gorj
Ilfov
Mehedinți
Neamț
Prahova
Ialomița
Timiș
Vaslui
Vrancea.

Românii care sosesc în Germania și au plecat din zonele de risc de la noi din ţară pot face testul pentru COVID la destinaţie

Persoanele care ajung în Germania cu avionul, plecând din România de pe aeroporturi plasate în zonele de risc, la destinație vor spune de unde vin și vor face testul pentru COVID, care este gratuit.
Cei care vin din România terestru vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere. Apoi, în decurs de 72 de ore de la intrarea pe teritoriul Germaniei, trebuie să facă testul. Cei care mint că nu vin din zone de risc și nu fac testul riscă amenzi de până la 25.000 de euro.

Testarea, obligatorie pentru cei care vin din „zone de risc” și recomandată tuturor celorlalți călători care intră pe teritoriul german.

Ministerul român de Externe a precizat, miercuri seară că toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19. Acesta trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, în cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritățile locale de sănătate. În acest sens, călătorii trebuie să contacteze telefonul de urgență medical 116 117.

Dacă testul este efectuat la sosirea în Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ

Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Persoanele care intră în Germania venind dintr-o zonă de risc, obligate să completeze un formular de localizare

De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare – Public Health Passenger Locator Form.

În cazul tranzitului sunt permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este condiționată de obligațiile mai sus-menționate. În timpul tranzitului, este necesară evitarea oricărui contact strâns cu alte persoane și respectarea măsurilor specifice de protecție (distanțare socială, igienă, mască) fiind permise scurte opriri pentru procurarea de alimente sau combustibil, însă nu și cele de tip turistic sau vizite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS