10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în România. Vor fi angajate 700 de persoane.

Chinezii mută o fabrică de electrocasnice din Franţa în România. Vor fi angajate 700 de persoane.

UPDATE 15.48: Haier Europe clarifică faptul că: “Intenția de a înceta activitățile de fabricare a cuptoarelor în Lunery (Franța) nu are niciun fel de impact asupra viitoarei activități din România. Amintim ca Haier Europe a început o investiție de peste 50 de milioane de euro pentru o instalație de producție de frigidere în România, în parcul industrial din comuna Ariceștii Rahtivani (Prahova)”.

Gigantul chinez Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din lume, mută în România producția de cuptoare Rosières, brand emblematic de know-how și gastronomie franceză, potrivit profit.ro.

Chinezii de la Haier pregătesc în România o fabrică de frigidere. Acesta va fi construită pe o suprafaţă de 10 hectare din parcul industrial din comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova. Chinezii au promis o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro şi peste 700 de noi locuri de muncă.

Se vor crea 700 de locuri de muncă

În primăvara acestui an, primarul comunei Ariceştii Rahtivani spunea că amprenta la sol a halelor va fi de 6 ha. „Un consorţiu din China a decis să facă o investiţie pe o suprafaţă de 100 de mii de metri pătraţi, asta înseamnă 10 hectare. Halele vor fi construite pe o amprentă la sol de circa 6 hectare, urmând să dezvolte aici o fabrică de producere a frigiderelor. Vor crea un număr de locuri de muncă cuprins între 700 – 750, asta în mod direct”, a afirmat Alexandru Cristea, primarul localităţii Ariceştii Rahtivani.

Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor

Fabrica ar urma să fie finalizată cel târziu la începutul anului viitor. Acum, decizia conglomeratului chinez este ca tot atunci, în 2021, să oprească liniile de asamblare a cuptoarelor Rosières din comuna Lunery, departamentul francez Cher, şi să mute fabricarea în România.

Fabrica din Franţa, cumpărată de Haier anul trecut

Fabrica din Franţa are o tradiţie de peste 100 de ani, fiind cumpărată de Haier anul trecut. Fabrica Rosières a fost înfiinţată în Lunery începând cu 1869, când marca a fost creată de Jules Roussel şi specializată în aparate de gătit în 1877, continuând ideea marchizului de Boissy din 1836 când au fost turnate primele cuptoare de gătit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS