24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMisterul unui bărbat găsit în pădure. Poliția l-a crezut mort timp de 5 ani

Misterul unui bărbat găsit în pădure. Poliția l-a crezut mort timp de 5 ani

Un bărbat despre care autoritățile au crezut că a fost ucis în urmă cu 5 ani a fost găsit ascunzându-se în pădure. Lituanianul Ricardas Puisys din Cambridgeshire, Marea Britanie, a fost văzut ultima dată la locul de muncă, în septembrie 2015. Omul a fost de negăsit timp de 5 ani, iar polițiștii au crezut că a fost ucis, conform BBC

Ricardas Puisys, în vârstă de 35 de ani, din Wisbech, Cambridgeshire, a dispărut fără urmă în luna septembrie din 2015, polițiștii demarând o amplă căutare a acestuia și deschizând o anchetă pentru crimă. Un bărbat a fost arestat în legătură cu uciderea lui Puisys dar ulterior pus în libertate.

Poliția a lansat mai multe apeluri publice pentru obținerea informații legate de bărbat, toate fără succes. Ofițerii afirmă că Puisys era un zilier care muncea în jurul orașului Wisbech, descriindu-l drept o persoană care trăia de pe o zi pe alta, neavând rude apropiate în Regatul Unit.

Bărbatul avea cont de facebook

Însă polițiștii au primit o pistă când un număr de selfie-uri ale bărbatului au fost încărcate pe un cont de Facebook în luna noiembrie a anului trecut, inspectorul-șef al diviziei de criminalistică din cadrul poliției locale afirmând că descoperirea unui cont de Facebook sub numele lui Puisys a reprezentat „o turnură incredibilă” în caz.

Contul folosea numele bărbatului și avea 69 de prieteni, printre care se aflau și membri ai familiei sale însă ofițerii nu au reușit să confirme că acesta se află încă în viață, toate tentativele de a lua legătura cu bărbatul eșuând.

Însă inspectorul-șef Rob Hall a anunțat luni că bărbatul a fost găsit, afirmând că „timp de aproape cinci ani dispariția lui Ricardas a fost un mister total până la sfârșitul lunii iunie când am primit informații care ne-au ajutat să îl găsim”.

Acesta a declarat că Puisys a fost găsit într-o lizieră unde acesta locuia și se ascundea intenționat.

Inspectorul Hall a relatat că dispariția bărbatului a provocat îngrijorări după ce acesta nu a ajuns la muncă în 28 septembrie 2015, fiind apoi de negăsit, dar că „acum credem că Ricardas a luat decizia de a fugi după ce a fost victima unei infracțiuni, fiind anterior supus exploatării”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS