12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Spania, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 98% în iunie

În Spania, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 98% în iunie

Din datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică rezultă că numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a scăzut în iunie cu 98%, la 204.926, comparativ cu perioada similară din 2019. Acest lucru s-a întâmplat din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit EFE şi Reuters.

Aproximativ 8,83 milioane de turişti străini au vizitat Spania în iunie 2019. Cheltuielile lor au ajuns la 9,69 miliarde de euro. Anul acesta, cheltuielile turiştilor au înregistrat un declin de 98,6% în iunie, la 133 milioane de euro. Cei mai mulţi turişti au venit din Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Marea Britanie.

Aproximativ 10,8 milioane de turişti străini au vizitat Spania în primele şase luni ale anului

În primele şase luni din acest an, aproximativ 10,8 milioane de turişti străini au vizitat Spania, un declin de aproximativ 72% faţă de primul semestru din 2019.

Guvernul va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului

Guvernul de la Madrid a anunţat recent că va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului. În felul acesta extinde eforturile de protejare a sectoarelor-cheie ale economiei. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa. Turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS