12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTerasele vor fi închise în județele cu număr ridicat de infectări

Terasele vor fi închise în județele cu număr ridicat de infectări

Premierul Ludovic Orban a spus aseară că vor fi închise terasele doar în județele cu număr ridicat de infectări cu SARS-CoV-2 – și doar la propunerea autorităților locale din respectivele județe ori a experților de la nivel central.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptase, marți seară, o decizie care viza terasele la modul general (era prevăzută închiderea acestora după pra 23.00) iar surse oficiale declarau că măsura se va lua în toată țara.

Nu va mai fi permisă activitatea „cluburilor mascate”, cum le numește premierul, mai exact, terase pe care se organizează petreceri. Va fi permis un număr de clienți egal cu numărul de scaune de pe terase.

Comitetele județene pentru situații de urgență vor stabili care sunt zonele în care vor impune purtarea obligatorie a măștii.

Șeful Guvernului a prezentat câteva exemple de zone aglomerate, cum ar fi unele piețe agro-alimentare și faleza din Galați.

Potrivit procedurii, Guvernul trebuie să adopte aceste măsuri aprobate marți seară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus tot de premier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS