10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandalul ”plăcuța”: Ce are Olguța Vasilescu în comun cu Mihai Viteazul și Baba Novac

Scandalul ”plăcuța”: Ce are Olguța Vasilescu în comun cu Mihai Viteazul și Baba Novac

Olguţa Vasilescu a reacționat pe pagina sa de facebook în legătură cu scandalul plăcuțelor din parcul „Nicolae Romanescu“. Printr-o ” coincidență”, Olguţa Vasilescu a fost cuplată pe aceeaşi plăcuţă cu Nicolae Romanescu, cel mai mare primar din istoria Craiovei, pe un postament ce străjuieşte monumentul amplasat la intrarea secundară a Parcului „Nicolae Romanescu“.

”Văd o întreagă isterie la unul dintre contracandidații la primărie(Nicolae Giugea – n.r.), fiindcă numele meu apare pe o plăcuță unde e si primarul Nicolae Romanescu. N-am cerut, n-am știut și puțin îmi păsa dacă numele meu apărea pe undeva. Nu mă ajută numele lui Romanescu să câștig vreun vot la Primăria Craiova, așa cum nu m-ar ajuta nici Mihai Viteazul, Frații Buzești sau Baba Novac. Posibil însă să mă ajute faptul că, la peste 100 de ani de la construcția parcului, am fost primarul care l-a reabilitat. Înțeleg din comunicatul Primariei Craiova că primarii au fost puși în ordine cronologică, pe un rând cei din vechime, pe altul cei recenți. Și înțeleg că mai sunt trei plăcuțe cu numele lui Romanescu necompletate, pentru următorii trei primari ai Craiovei, indiferent de cum îi va chema”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de facebook.

În stilu-i caracteristic, Olguţa i-a etichetat pe critici.

”Cu siguranță individul care face gălăgie nu va fi acolo, fiindcă e greu să depășească alți trei competitori care sunt înaintea lui în preferințele electoratului. Cu atacuri de genul acesta nici nu are vreo șansă să mai avanseze în top. Și-a stors creierii cu unul care e într-un minister(Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului – n.r.) după ce i-a făcut vânt Radu Preda de la Senat pentru că era încurcă lume, cu altul care face spectacole de prost gust, pe banii statului(MIhai Firică, secretar de stat la Ministerul Culturii – n.r) cu travestiți care cer demolarea catedralelor și cu unul scăpat de la balamuc(Petru Becheru? – n.r.) și doar asta au produs? Cred ca sunt șanse mari să rateze și locul patru. Posibil să apară unul mai inventiv”, a mai declarat aceasta pe pagina sa de facebook.

Scandalul a fost declanşat de faptul că pe una dintre plăcuţe numele Olguţei Vasilescu, fost primar al Craiovei în perioada 2012-2016, a fost cuplat cu cel al lui Nicolae P. Romanescu, care a avut un prim mandat de primar în perioada 1898-1899.

Lucrul acesta a fost observat în luna mai de Petru Becheru, preşedintele de asociaţie de proprietari care a denunţat-o pe Olguţa Vasilescu în dosarul „Faţada“. Becheru a început să pună întrebări pe la mai multe instituţii. Primăria i-a dat un răspuns foarte elaborat, conform căruia „numele primarilor sunt inscripţionate în ordinea cronologică a mandatelor de primar pe un semicerc, numele primarilor mai vechi fiind înscrise pe un rând în partea de jos a plăcilor, iar numele primarilor mai noi se continuă pe un rând în partea de sus a plăcilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS