10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViceprimarul municipiului Focşani şi un angajat al primăriei au COVID-19

Viceprimarul municipiului Focşani şi un angajat al primăriei au COVID-19

Viceprimarul municipiului Focşani şi un angajat al Primăriei au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19. Alte şase persoane din cadrul primăriei, care au intrat în contact direct cu aceştia, sunt în autoizolare la domiciliu, potrivit primarului Cristi Valentin Misăilă. 

„La acest moment, avem două cazuri declarate pozitiv la testul pentru COVID-19 în cadrul primăriei Focşani, domnul viceprimar şi o colegă de la personal. Patru persoane de la biroul personal, care au fost contacţi direcţi ai colegei lor, sunt în izolare la domiciliu. Tot în izolare sunt şi secretara şi şoferul domnului viceprimar. La primărie au fost luate toate măsurile de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, am făcut igienizare în fiecare zi şi vom face şi în continuare. De asemenea, s-a restricţionat accesul publicului în primărie. Toate activităţile de relaţii cu publicul se desfăşoară doar la birourile din holul primăriei”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Cristi Misăilă.

Încă de la începutul stării de urgenţă, Primăria Focşani a achiziţionat 1.500 de kituri de testare pentru COVID-19, pe care le-a donat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea pentru testarea cu precădere a cadrelor MAI şi a funcţionarilor publici care intră în contact cu cetăţenii.

Potrivit primarului Cristi Misăilă, până în prezent nu se ştie dacă şi cum au fost folosite aceste kituri de testare.

În cursul zilei de joi, DSP Vrancea urmează să facă o anchetă epidemiologică în primărie şi să testeze contacţii direcţi ai persoanelor declarate pozitiv.

În Primăria Focşani lucrează 132 de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS