3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrumurile din Gorj vor fi reparate cu 36 de milioane de euro

Drumurile din Gorj vor fi reparate cu 36 de milioane de euro

Consiliul Județean Gorj intenționează să încheie un acord-cadru în valoare de de 177.452.141 de lei (peste 36 de milioane de euro) pentru repararea și întreținerea drumurilor județene.

Acordul-cadrul va avea o durată de 4 ani de zile. În acest sens au fost demarate procedurile pentru organizarea licitației. Potrivit caietului de sarcini, componenta financiară va conta în procent de 90%. Companiile interesate pot să depună oferte până luna viitoare, respectiv în data de 22 august.

Ultima licitație organizată pentru încredințarea lucrărilor pentru repararea și întreținerea drumurilor județene din Gorj a fost câștigată de Asociația condusă de Ydail Construct, controlată de omul de afaceri gorjean Ion Iordache. Acordul-cadru se termină în perioada următoare și este nevoie de organizarea unei noi licitații.

Este de așteptat ca firma Ydail Construct să participe din nou la licitație. Și firma Consiliului Județean Gorj, respectiv Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj, ar putea viza contractul respectiv, mai ales că în ultimii ani a avut probleme economice majore.

Acord-cadru cu un singur agent economic

Potrivit caietului de sarcini, procedura de atribuire a acordului – cadru de „Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj” constă în atribuirea (încheierea) unui acord-cadru cu un singur operator economic și cu durată de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestuia, care să stabilească:

termenii, condițiile, precum și cadrul legal, financiar, tehnic, organizatoric și administrativ pentru atribuirea contractelor subsecvente, ale căror elemente esențiale sunt determinate de acesta, respectiv: minim 4 contracte subsecvente și maximum 16 contracte subsecvente.

„Rețeaua de drumuri publice județene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri județene, cu o lungime totală de 834,592 km, din care 784,801 km modernizați, 37,486 km pietruiți, 11,929 km de pământ și 0,380 km pavaj, cu o stare de viabilitate precară, determinată atât de structura rutieră îmbătrânită și ieșită din perioada normală de funcționare (circa 75%), cât și de traficul de mare tonaj, în continuă creștere pe marea majoritate a acestora.

Principalele date tehnice: • Clasa tehnică: IV • Tipul îmbrăcăminții: – îmbrăcăminte asfaltică: 373,144 km; – îmbrăcăminte din beton de ciment: 99,499 km; – îmbrăcăminte asfaltică ușoară: 312,158 km; – pietruit: 37,486 km; – din pământ: 11,925 km; – pavaj: 0,380 km; • Lungimea reală: 834,592 km • Lățime platformă: – parte carosabilă: 6 m; – acostamente: 0,5-1,0 m; • Poduri: 243 buc. • Podețe: 1685 buc.”, conform caietului de sarcini.

Vor să facă drumuri mai bune pentru turiști

Lucrările și serviciile de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj au ca scop final îmbunătățirea generală a accesibilității cu principalele zone ale județului, cu posibilități de: – creștere a numărului de vehicule zilnice, prin atragere de turiști, agenți economici; – creșterea nivelului de deservire locală; – creșterea volumului de mărfuri transportate, cu potențial de dezvoltare economică; – scăderea nivelului de poluare a aerului și de poluare fonică; – economisirea de timp și carburanți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS