5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn pui de panda uriaş s-a născut la o grădină zoologică din Coreea de Sud

Un pui de panda uriaş s-a născut la o grădină zoologică din Coreea de Sud

O femelă de panda uriaş de la o grădina zoologică din cadrul parcului de distracţii Everland din Coreea de Sud a dat naştere unui pui, primul exemplar din specia pe cale de dispariţie născut în această ţară, a anunţat miercuri instituţia, citată de Reuters.

Femela de panda în vârstă de şapte ani, pe nume Ai Bao, s-a împerecheat cu masculul Le Bao, în vârstă de opt ani, la sfârşitul lunii martie şi a născut un pui sănătos, luni noaptea, în Yongin, potrivit grădinii zoologice.


Puiul, de sex feminin, măsoară 16,5 centimetri şi cântăreşte 197 de grame.


Foto: (c) Everland/Handout via REUTERS

Everland a dat publicităţii o înregistrare video în care poate fi văzut momentul în care Ai Bao dă naştere puiului.

Îngrijitorii de la grădina zoologică au amenajat un adăpost special pentru puiul de panda, care îşi va face debutul în public peste cinci sau şase luni, după ce va începe să meargă şi să mănânce bambus.

Panda uriaş este una dintre cele mai periclitate specii din lume. Femelele pot concepe un pui doar trei zile pe an, în martie sau aprilie, ceea ce îngreunează înmulţirea exemplarelor din această specie, se arată într-un comunicat emis de grădina zoologică.


Foto: (c) Everland/Handout via REUTERS

Perechea a fost adusă în Coreea de Sud din provincia chineză Sichuan în 2016, în cadrul unui împrumut pe 15 ani, acord semnat de cele două ţări în cadrul unui summit din 2014.

”Ambasadorii” negru cu alb ai Chinei sunt trimişi peste hotare începând din anii ’50, în cadrul programului chinez supranumit „diplomaţia panda”.

Cele două exemplare de panda uriaş sunt primele aduse în Coreea de Sud din China după anul 1994.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS