17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrice spital poate solicita fonduri europene pentru a face secții exterioare pentru COVID

Orice spital poate solicita fonduri europene pentru a face secții exterioare pentru COVID

Ministrul Sănătății spune că, orice spital poate solicita fonduri europene pentru a face secții exterioare pentru COVID sau pentru a amenaja un corp pavilionar pe care îl are separat.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat sâmbătă că orice spital din țară poate solicita să fie declarat spital suport COVID. Astfel poate primi fonduri europene pentru a amenaja secții exterioare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Adică pentru a construi spitale modulare în curte sau pentru a amenaja în acest sens un corp pavilionar pe care îl are separat și pe care îl poate transforma în spital COVID, notează HotNews.ro.

Practic, soluția propusă de ministrul Sănătății ar face ca spitalele să nu mai fie închise pentru pacienții non-COVID, iar problema crizei de locuri ar fi și ea rezolvată.
ovid

FOTO: Spital modular construit în curtea Institutului Fundeni din donații strânse de medici
FOTO: Spital modular construit în curtea Institutului Fundeni din donații strânse de medici


„În momentul ăsta, sunt fonduri de la Uniunea Europeană, ei trebuie doar să acceseze fonduri pentru COVID. Și stimulentul pentru COVID acordat angajaților din spitale este descărcat tot din fonduri europene. Tot ce ține de COVID, noi, ca minister, și orice țară europeană poate deconta din fonduri europene”,

spune ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a dat ca exemplu Spitalul Județean Oradea, „care a solicitat la minister să îl facem spital COVID.

„Proiectele se pot depune până pe 30 septembrie. Ei primesc bani de la Casa de Asigurări de Sănătate pe COVID, dar pot deconta și din fonduri europene. Ministerul Sănătății nu mai are coordonarea lor, am avut coordonarea spitalelor în starea de urgență, dar nu o mai avem, nu putem interveni. Ține de managementul fiecărui spital”, mai spune ministrul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS