26.2 C
Craiova
luni, 4 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateTabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final

Tabăra de sculptură de la Polovragi a ajuns la final. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi a organizat ediția a III-a a Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România“.

Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi. Operele realizate anul acesta vor fi amplasate, la fel ca în edițiile din 2018 și 2019, pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi.

Participanţi la această ediție sunt: Ștefan Bara din Cluj, Nicolae Rotaru din Gorj, Lazăr Radu din Bihor, Ștefan Strâmtu din Gorj, George Bostănică din Gorj, Adrian Voican din Vâlcea și Pompiliu Ciolacu din Gorj.

Publicul este așteptat, pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, vineri, 10 iulie, de la ora 11.00, la vernisajul sculpturilor realizate la cea de a III-a ediție și la festivitatea de închidere a taberei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS