12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu dispărut cozile groazei de la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia

Au dispărut cozile groazei de la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia

Fluxul în punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas) se desfășoară normal, fără coloană de autoturisme în așteptare.

Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaționale și trei puncte de testare pentru infecția cu COVID-19, anunță MAE. Autoritățile elene au instituit, de la 1 iulie, noi reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă.

Completaţi formularul online

MAE precizează că reprezentanți diplomatici ai României vor fi prezenți pe parcursul întregii zile în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul, potrivit Mediafax.

Pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS