22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMyanmar: 162 de morți după prăbușirea unei mine de jad

Myanmar: 162 de morți după prăbușirea unei mine de jad

-

Echipele de salvare au reluat vineri, pe o ploaie torenţială, operaţiunile de căutare şi recuperare a trupurilor neînsufleţite după accidentul survenit la o mină de jad abandonată Myanmar, în urma căruia au murit cel puţin 162 de persoane, potrivit The Guardian.

Operaţiunile, la care participă zeci de efective, se desfăşoară anevoios din cauza condiţiile meteo nefavorabile şi a riscului producerii unor noi alunecări de teren.

Unul dintre ofiţerii de poliţie care participă la activităţile de căutare a declarat pentru EFE că operaţiunile ar putea fi sistate dacă ploile vor continua, riscând să se producă noi alunecări de teren. Unul dintre pereţii minei este principalul motiv de preocupare deoarece riscă să se prăbuşească şi să provoace o şi mai mare tragedie.

Potrivit Departamentul Pompierilor, 162 de persoane au decedat, iar peste 50 au fost rănite în urma alunecării de teren produse joi la mina din Hpakant, o localitate izolată situată în statul Kachin, care a surprins un grup de mineri ce lucrau în condiţii ilegale în această mină abandonată.

Potrivit membrilor echipei de salvare, mai multe cadavre prinse sub pământ, precum şi trupuri care plutesc pe apă trebuie recuperate.

Accidente similare se produc în mod frecvent în această ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Traficul rutier, blocat pe DN 6, la Răcarii...

UPDATE: Un autocamion a lovit remorca de semnalizare luminoasă...

ȘTIRI GdS