13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de caniculă pentru Dolj și alte 22 de județe

Cod galben de caniculă pentru Dolj și alte 22 de județe

Capitala şi 22 de judeţe din Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, sudul şi centrul Moldovei se află și vineri sub atenționare Cod galben de caniculă. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Avertizarea cod galben de caniculă emisă cu o zi în urmă de Administrația Națională de Meteorologie este în vigoare și vineri, pentru Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi sudul și centrul Moldovei. Sunt vizate Capitala și 22 de județe: Iaşi, Bacău (parţial), Vaslui, Vrancea (parţial), Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa (parţial), Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi (parţial), Dolj, Olt și Ilfov.

Conform meteorologilor, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel că disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități pe arii restrânse și în restul zonelor de câmpie și podiș.

În sud-estul țării, vremea se va menţine caniculară și la sfârșitul săptămânii, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS