16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinune oltenească: Singurul liceu din Dolj cu 100% promovabilitate la bac este cel din Centrul de Detenţie

Minune oltenească: Singurul liceu din Dolj cu 100% promovabilitate la bac este cel din Centrul de Detenţie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a făcut clasamentul liceelor după procentul de promovare a examenlui de bacalaureat. Din datele respective se arată că singurul liceu cu 100% promovabilitate la nivelul judeţului este Liceul Tehnologic Special „Pelendava” Craiova din cadrul Centrului de Detenţie pentru minori şi tineri.

Conform clasamentului, liceul din Centrul de Detenţie Craiova a surclasat colegiile de tradiţie ale Craiovei. După acest liceu, pe locul al doilea ca procent de promovare este Colegiul Naţional „Carol I” -99.25%, pe locul al treilea este Colegiul Naţional „Elena Cuza”- 98.55%. Pe locul al IV-lea este Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” – 98.37% şi pe locul V este Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova -98.35%.

Diferenţa între colegiile Craiovei şi liceul tehnologic special este că acestea au peste 100 de candidaţi care au susţinut bacalaureatul. În schimb la Liceul Tehnologic Special „Pelendava” este un singur candidat care s-a înscris şi a şi promovat bacalaureatul cu media 7,25. Candidatul aflat în detenţie a obţinut 7,8 la Limba şi literatura română, 5,85 la matematică şi 8,1 la biologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS