21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina a aprobat un vaccin împotriva COVID-19 pentru forțele armate

China a aprobat un vaccin împotriva COVID-19 pentru forțele armate

Forțele armate chineze au primit aprobarea pentru a folosi un potențial vaccin antiCOVID-19 dezvoltat ​de CanSino Biologics după ce testele clinice au arătat că acesta ar fi sigur și ar prezenta ceva eficacitate în prevenirea bolii, a anunțat luni compania care a dezvoltat vaccinul, potrivit Reuters.

Vaccinul Ad5-nCoV este doar unul din cele opt potențiale vaccinuri chineze aprobate pentru teste clinice pe oameni atât în interiorul țării cât și străinătate, acesta fiind aprobat pentru teste pe oameni și în Canada.

Comisia Militară Centrală a Chinei a aprobat folosirea vaccinului de către forțele armate pe o perioadă de un an, a anunțat CanSino într-un comunicat, refuzând însă să precizeze dacă inocularea va fi obligatorie sau opțională, citând secretul comercial într-un email trimis Reuters.

Primele două faze ale testelor clinice au arătat că Ad5-nCoV are potențialul de a preveni COVID-19, boala cauzată de coronavirus, dar că succesul comercial nu poate fi garantat, potrivit companiei.

Niciun vaccin împotriva COVID-19 nu a fost încă aprobat pentru distribuire comercială dar câteva zeci au ajuns în faza de testare pe oameni din cele peste 100 care sunt în curs de dezvoltare la nivel global.

Aprobarea pentru uz militar a venit după ce la începutul lunii autoritățile chineze au hotărât să ofere alte două potențiale vaccinuri angajaților companiilor de stat care vor călători în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS