4.4 C
Craiova
vineri, 21 ianuarie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePremieră: Rezultatele la examenele naționale vor fi publicate sub anonimat

Premieră: Rezultatele la examenele naționale vor fi publicate sub anonimat

Ministerul Educației a anunțat,astăzi, că, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecția datelor, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat. Candidații primesc un raport din care vor cunoaște codul unic ce le-a fost repartizat, pe baza acestuia urmând să-și vizualizeze rezultatele. Pe site-ul ministrerului vor apărea în continuare codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen vor informa candidații, în cursul acestei zile, că rezultatele vor fi afișate cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Decizia a fost luată, inclusiv, în baza consultărilor cu partenerii sociali – federațiile sindicale reprezentative din învățământ, reprezentanții părinților, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor – toți fiind de acord cu anonimizarea datelor cu caracter personal, respectiv a numelui și a prenumelui elevului”, a comunicat Ministerul

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen și pe evaluare.edu.ro.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Rezultatele finale se vor fi afișa sâmbătă, 27 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine nu va mai avea certificat verde de la...

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9...

ȘTIRI GdS