20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: În fața unei boli ești precaut sau prost

Iohannis: În fața unei boli ești precaut sau prost

Președintele Klaus Iohannis a susținut că politicienii care se opun prelungirii stării de alertă fug după voturi, comentând că „în fața unei boli ești precaut sau prost”. El a făcut apel la parlamentari să aprobe prelungirea stării de alertă. Iohannis a mai spus că virusul este în continuare prezent în comunitate și guvernul trebuie să aibă instrumentele necesare pentru a interveni.

„Acum, din păcate, nu s-a terminat, cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede. Guvernul trebuie să aibă pârghiile să ia măsuri atunci cand se impun”, a mai comentat el, adăugând că dorește o formă mai suplă a stării de alertă.

„Este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot trimite ordine care să vină în sprijinul medicilor. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari,(..) nu putem să ne târguim. Vedeți că sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, atunci vom avea o nouă fază de relaxare peste două săptămâni”, a mai declarat Iohannis.

El a respins argumentele opoziției potrivit cărora este nevoie ca specialiștii să prezinte noi „dovezi” care să justifice prelungirea stării de alertă, comentând că cifrele raportate zilnic cu privire la numărul de cazuri de îmbolnăviri și decese vorbesc de la sine.

„Am văzut că sunt unii politicieni care fug după voturi și spun să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă ei altele decât cele comunicate zilnic, virusul este între noi. În fața unei boli ești precaut sau ești prost”, a conchis șeful statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS