24 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste SUA: Bărbat împușcat de către un individ înarmat care a încercat să intre cu mașina în mulțime

Proteste SUA: Bărbat împușcat de către un individ înarmat care a încercat să intre cu mașina în mulțime

-

Un bărbat în vârstă de 27 de ani care participa la protest în apropierea Capitoliului din Seattle a fost împușcat de către un individ înarmat care a intrat cu mașina în mulțime, relatează The Seattle Times.

Victima a fost transportată la Centrul Medical Harborvew, unde se află în condiție stabilă iar bărbatul înarmat a fost reținut.

Incidentul a avut loc în apropierea Capitoliului (Capitol Hill) din Seattle unde demonstranții s-au adunat în mod repetat în ultima săptămână pentru a protesta împotriva violenței poliției și uciderii lui George Floyd.

Aparent incidentul s-a întâmplat în timp ce bărbatul înarmat se afla încă în mașina sa. Îmbrăcat în blugi albaștri, pulover negru și o șapcă de baseball, acesta a ieșit din mașină cu arma în mână, a intrat printre demonstranți și s-a îndreptat înspre o linie a poliției de unde a fost reținut.

Primarul orașului Seattle, Jenny Durkan, și șeful poliției și-au cerut scuze în cadrul unei conferințe de presă pentru momentele în care ofițerii nu au reușit să aplaneze momentele tensionate, au folosit forță disproporționată împotriva demonstranților și folosit arme neletale prea rapid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Deputatul ex-AUR Viorel Focşa, acuzat din nou că şi-a...

Deputatul Viorel Focşa este acuzat din nou că şi-a...

ȘTIRI GdS