16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProteste violente în SUA la şase zile de la moartea lui Floyd

Proteste violente în SUA la şase zile de la moartea lui Floyd

-

Protestele violente au continuat în mai multe orașe americane, la şase zile de la decesul lui afro-americanului George Floyd, asfixiat în timp ce era arestat la Minneapolis.

Restricții de circulație a locuitorilor au fost impuse în aproape 40 de orașe, dar oamenii le-au ignorat în mare măsură, ceea ce generat confruntări de stradă polițiștii.

Violențe au fost raportate la New York, Chicago, Philadelphia și Los Angeles.

Potrivit Associated Press, 4.100 de persoane au fost arestate în ultimele ore. În capitala Washington, protestatarii s-au adunat din nou în apropierea Casei Albe, reședința prezidențială, aprinzând focuri și aruncând cu pietre înspre ofițerii anti-revoltă. Poliţia din San Diego a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii.

Vezi imaginea pe Twitter

În încercarea de a dispersa mulțimile, forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene și piper.CNN@CNN

“Un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei din New York, mi-a spus că unul din şapte arestaţi în ultimele două zile nu erau din statul New York”, a spus corespondentul CNN’s @ChrisCuomo.

Videoclip încorporat

Vehicule ale poliției au fost incendiate, iar numeroase magazine au fost jefuite în mai multe orașe.

La New York, printre manifestanții arestați s-a numărat și Chiara de Blasio, fiica primarului Bill de Blasio.Breaking News@BreakingNews

Au fost și situații în care forțele de ordine au agresat demonstranți pașnici.Rizz @mtvtacallya

Videoclip încorporat
Videoclip încorporat

Garda Națională – forța militară de rezervă a SUA pentru situații de urgență – a anunțat, duminică, mobilizarea a 5.000 de membri în 15 state.

Proteste paşnice de solidaritate au avut loc în Berlin şi Londra, oamenii au scandat numele lui George Lyod şi au cerut să se facă dreptate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS