10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Iran a depășit 150.000 de infectați

Coronavirus: Iran a depășit 150.000 de infectați

Autoritățile din Iran au anunțat că numărul de infectații cu noul coronavirus a depășit 150.000, pe măsură ce țara se luptă să țină sub control numărul în creștere de noi cazuri, relatează AFP.

Guvernul a relaxat în mare parte restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 care a ajuns în Iran la mijlocul lunii februarie.

Însă ministrul Sănătății a avertizat despre o potențială agravare a situației după ce noi focare au apărut în mai multe provincii.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății a anunțat că 2.516 de noi infecții au fost confirmate în țară în ultimele 24 de ore, aducând bilanțul total la 151.466.

Cazurile de COVID-19 au început să crească din nou în republica islamică după ce au atins un minim de aproape două luni în 2 mai.

Însă potrivit președintelui Hassan Rouhani, Iran se află într-o „situație acceptabilă”, care „nici măcar nu mai este fragilă”.

Potrivit autorităților 63 de noi decese au fost înregistrate în Iran în ultima zi, bilanțul total al deceselor ajungând la 7.797 însă atât experții din interiorul țării cât și cei internaționali și-au exprimat scepticismul cu privire la acuratețea raportărilor, afirmând că numărul total al morților ar putea fi mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS