12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDanemarca îşi deschide graniţa pentru cuplurile despărţite de COVID-19

Danemarca îşi deschide graniţa pentru cuplurile despărţite de COVID-19

Danemarca și-a deschis granițele pentru cuplurile care au fost separate de partenerii lor prin blocarea ţării în timpul pandemiei de COVID-19.

Începând de luni, cuplurile transfrontaliere care locuiesc în țările nordice sau Germania pot vizita acum Danemarca. În prezent, regulile impun persoanelor să-și dovedească relația cu fotografiile, mesajele text și e-mailurile. Dar ministrul justiției a anunțat că aceste reglementări vor fi relaxate în zilele următoare, așa că tot ce este necesar este o scrisoare semnată de ambele părți. „Dacă spuneți că sunteți iubit și semnați [scrisoarea], vom presupune că [este adevărat]”, a declarat pentru TV2 ministrul Justiției, Nick Hækkerup.

Mai multe țări europene iau în considerare redeschiderea frontierelor interne ale Europei pe măsură ce numărul cazurilor de COVID-19 scad. Germania și-a propus să permită deplasarea în toate celelalte 26 de state UE, plus Marea Britanie și țări din afara UE, precum Islanda și Norvegia, care se află în zona Schengen fără frontieră începând cu 15 iunie.

Mai multe persoane au povestit BBC despre frustrarea lor cu regulile în vigoare cu privire la parteneri, chiar dacă țările le ușurează măsurile de blocare. Care sunt regulile? În prezent, autoritățile spun că oamenii trebuie să dea numele, adresa și datele de contact ale partenerului lor din Danemarca, precum și înregistrări telefonice, fotografii și istorii de text pentru a demonstra relația. Rezidenții permanenți din Finlanda, Islanda, Germania, Norvegia și Suedia se califică, cu condiția ca partenerul lor să fie rezident în Danemarca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS