5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnotul în piscină şi în mare nu prezintă pericol de infectare cu coronavirus

Înotul în piscină şi în mare nu prezintă pericol de infectare cu coronavirus

Experții de la Centrul de Control și Prevenire a Bolilor din SUA anunță că înotul în apa cu clor nu reprezintă un pericol și o modalitate de infectare cu noul coronavirus.

Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul – spun experții americani în sănătate publică, potrivit New York Post. Nici apa sărată a mărilor și oceanelor nu este un mediu propice pentru dezvoltarea noului coronavirus.

Ba chiar și lacurile sunt considerate o zonă sigură de scăldat, chiar dacă apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbii. Totuși, sunt șanse mici ca acest virus să fie luat din apa unui lac, având în vedere cantitatea mare de apă.

Oamenii de știință americani spun că efectul de diluare este puternic și probabil ar trebui ca cineva să bea toată apă dintr-un lac pentru a lua virusul.

Dacă scăldatul este sigur, nu același lucru se poate spune despre statul la plajă.

Specialiștii amintesc că noul coronavirus supraviețuiește pe suprafețele uscate, de aceea este important ca persoanele care merg la plajă să se asigure că au dezinfectat suprafața șezlongurilor, a balustradelor și a altor zone cu care intră în contact.

Când îți poți scoate masca?

O veste bună pentru înotători: specialiştii americani vă recomandă să nu purtați o mască în apă. „Măştile, avertizează centrul, sunt periculoase, pentru că este dificil de respirat atunci când sunt ude”. Și asta poate fi la fel de mortal ca o doză de COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS