17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIPS Teodosie nu va fi sancționat pentru împărtăşirea credincioşilor cu o singură linguriţă

IPS Teodosie nu va fi sancționat pentru împărtăşirea credincioşilor cu o singură linguriţă

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a clasat plângerea penală formulată de Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă, prin care arhiepiscopul Teodosie şi alţi doi preoţi erau acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au împărtășit mai multe persoane cu aceeași linguriță, potrivit unui comunicat al biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

În acest caz, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți erau acuzați de infracțiunea de zădărnicire în combaterea bolilor după ce au împărtășit cu aceeași linguriță credincioșii.

„Lingurița de împărtășire nu este penală”, comenteză Arhiepiscopia pe Facebook, precizând că Parchetul a constatat că infracțiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârșită de către reprezentanții Bisericii, întrucât aceștia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege.

Pe 21 martie, Emil Moise a anunțat că i-a făcut plângere penală împotriva ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care a împărtăşit mai mulţi copii pe treptele din faţa catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa. El a folosit acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă, sfidând regulile impuse în această perioadă pentru siguranţa cetăţenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS