11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBotoșani: O asistentă s-a vindecat de COVID-19, dar a murit de pneumonie

Botoșani: O asistentă s-a vindecat de COVID-19, dar a murit de pneumonie

Un cadru medical din Botoşani a murit de pneumonie după ce s-a vindecat de COVID-19.

Femeia, de 58 de ani, asistentă șefă la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”, făcuse 2 teste care au confirmat că s-a vindecat de infecția cu noul tip de coronavirus înaintă să moară.

Directoarea DSP Botoșani, Monica Delia Adăscăliței, a declarat că în ultima săptămână era stabilă hemodinamic, detubată, motiv pentru care, după două teste negative SARS-COV-2 s-a decis transferarea ei pe secția de ATI a spitalului Municipal Dorohoi. Acolo trebuia să continue tratamentul pentru afecțiunile secundare:  bronhopneumonie, obezitate, tulburări de coagulare, hipertensiune. Pe parcursul internării la Spitalul Municipal Dorohoi, starea ei s-a agravat, a fost intubată din nou, iar după 6 ore a decedat la spitalul Dorohoi.”

Femeia a făcut trei teste la rând pentru diagnosticarea COVID-19 au ieșit negative, fiind declarată astfel vindecată, după cum scrie Monitorul de Botoșani.

”Este încă un tribut pe care personalul medical îl plăteşte în bătălia cu virusul ucigaş. Dumneaei a lucrat ca asistentă medicală pe Laboratorul de explorări funcţionari, iar din anul 2008 ca asistentă şefă în cadrul aceluiaşi laborator al Spitalului Judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Ioan Asaftei,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS