22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: "Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți"

Iohannis: „Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că PSD şi acoliţii săi sunt cei care fac tot posibilul ca eforturile întregii naţiuni să eşueze.

„Acum se departajează cei responsabili și curajoși de profitorii și populiștii care fac doar promisiuni mincinoase. Sunt pe de o parte românii care respectă restricțiile, salvând vieți, specialiștii și guvernații care au luat măsuri corecte și care pregătesc un program de relansare a economiei. Această parte a societății e orientată spre depășirea crizei.

De cealaltă parte, îi vedem pe cei pe care îi știm prea bine, oamenii trecutului, care vor să se întoarcă la corupție și proastă guvernare, adică PSD și acoliții săi”, a declarat preşedintele în urmă cu puţin timp.

Preşedintele consideră că românii se confruntă cu doi inamici

Preşedintele Iohannis a spus că a văzut ieri cu câtă satisfacție PSD a primit decizia CCR privind amenzile instituite în această stare de urgență.

„Este încă un semn de nepăsare, o inconștiență a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni este mai mare interesul politic. Nu este suprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutate, discutabile. Este evident pentru noi toți că ele au fost utile. Surprizătoarea este perspectiva unor autorități care au obligația constituțională de a nu pierde din vedere interesul societății.

Fără aceste sancțiuni, morții ar fi fost mult mai mulți. Românii se confruntă cu doi inamici, unul perfid, invizibil, virusul SARS-COV-2, și unul la fel de perfid. Cei mai bine intenționați dintre noi am fi crezut că atunci când națiunea noastră are de înfruntat o criză, acești politicieni s-ar fi unit. O iluzie, pentru că lupul își schimbă blana, dar năravul ba”, a spus preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS