14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Economiei vrea să vadă planul de restructurare al CEO

Ministrul Economiei vrea să vadă planul de restructurare al CEO

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că vrea să verifice Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Este compania la care Ministerul Economiei deține 77% din acțiuni.

Acesta a precizat că va avea o întâlnire cu directorii CEO, companie producătoare de energie electrică pe bază de lignit. Sediul societății este la Târgu Jiu. Firma are cariere miniere în Gorj și Mehedinți și termocentrale în Gorj și Dolj. Conducerea CEO și-a propus ca până în 2026 să implementeze un plan de restructurare care se va axa pe trei piloni. Este vorba de închiderea a patru subunități miniere și reducerea numărului de personal, cu 4.000 de salariați, prin ieșiri la pensie.

Planul mai propune construirea a patru grupuri energetice pe gaze la termocentralele din Dolj și la termocentrala Turceni, din județul Gorj. Al treilea obiectiv al Planului de restructurare este construirea de parcuri fotovoltaice pe haldele de steril de la Rovinari. Puterea instalată va fi de 300 MW.

CEO a mai pus în funcțiune un grup energetic

În momentul de față, Complexul Energetic Oltenia trece printr-o perioadă economică mai grea. Câteva mii de salariați se află în această perioadă în șomaj tehnic. Numai în luna aprilie au intrat prin rotație în șomaj tehnic peste 8.600 de mineri și energeticieni. După ce mai bine de o săptămână și jumătate a funcționat cu două grupuri energetice, CEO a pus recent în funcțiune al treilea grup energetic.

Este vorba de un bloc energetic din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Turceni. În prezent sunt în funcțiune grupul 6 de la Termocentrala Rovinari, grupul 4 de la Termocentrala Turceni și grupul 8 de la Termocentrala Ișalnița. Este de precizat că Sucursala Electrocentrale Craiova II este oprită. CEO livrează în medie în Sistemul Energetic Național peste 500 de MWh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS