27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuzău: 11 persoane dintr-un centru de carantină au încălcat măsurile de distanțare

Buzău: 11 persoane dintr-un centru de carantină au încălcat măsurile de distanțare

Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a deschis un dosar penal unui număr de 11 persoane, care se aflau într-un centru de carantină şi care nu au respectat măsurile impuse. Un bebeluș a fost depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

„La data de 30 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect comiterea infracţiunii de „Zădărnicirea combaterii bolilor”, prev. de art. 352 alin. 1 Cod penal, reţinându-se faptul că, în perioada 24.04-28.04.2020, un număr de 11 persoane, plasate în carantină în vederea evitării răspândirii virusului SARS-COV-2, nu au respectat măsurile impuse, ieşind din camerele unde aveau obligaţia de a rămâne şi au purtat doi nou-născuţi dintr-o cameră în alta, ulterior unul dintre aceşti nou-născuţi fiind depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2”, potrivit Ministerului Public.

Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS