16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Spovedanie la volan, tip drive-in

Coronavirus: Spovedanie la volan, tip drive-in


În timp ce slujbele sunt interzise, niște preoți din Limoges, Franța, au găsit soluţia pentru a permite credincioşilor să se spovedească în timpul izolării: o spovedanie la volan, pe modelul drive-urilor de fast-food.

În Limoges, în Franţa, izolarea nu înseamnă sfârşitul tuturor obiceiurilor din biserici, arată Mediafax citând Euronews. În timp ce slujbele din biserici în prezenţa credincioşilor rămân deocamdată interzise, aceşti preoţi au găsit soluţia pentru a permite credincioşilor să continue să se spovedească: un drive la fel ca cel de fast-food. Doar că aici, ideea nu este să pleci cu ceva de mâncare, ci să te spovedesti în 15 minute apoi să pleci mai uşor de păcate.

„Ne-am amuzat foarte mult la începutul izolarii cand i-am vazut pe colegii noştri din Polonia şi Statele Unite lansand acest lucru in parcare”, a spus părintele David. „Dar apoi ideea si-a făcut drum timp de trei săptămâni. Şi în Duminica milostivirii, duminica de după Paşte, unde medităm mult la
dragoste şi la iertarea lui Dumnezeu, am spus: de ce nu putem face acelaşi lucru? Avem această mică parcare care este a noastră … Să sugerăm şi vom vedea, nu riscăm mult”.

Credincioșii s-au adaptat

Această „spovedanie la volan” are loc timp de două ore în fiecare sâmbătă. O idee care pare să placa credincioşilor. „Nu este deloc şocant şi, dimpotrivă, consider că există o mare libertate. Vorbim poate chiar mai uşor, deoarece există încă această distanţă; cei doi metri care ne separă” , explică un credincios din maşină.

„Biserica ştie să se adapteze situaţiei pentru a permite credincioşilor să aibă acces la această taină şi asta este grozav”, spune un alt credincios.

Un concept original care ar putea oferi credincioşilor răbdarea să aştepte întoarcerea maselor în biserici. Asta nu se va intampla înainte de 2 iunie, a anunţat marţi premierul francez Edouard Philippe, în timpul prezentării Adunării Naţionale a planului de iesire din izolare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS