17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Ofiţer de poliţie judiciară reţinut pentru că ar fi cerut mită de 1,1 milioane euro

DNA: Ofiţer de poliţie judiciară reţinut pentru că ar fi cerut mită de 1,1 milioane euro

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea unui ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, informează un comunicat DNA, potrivit Agerpres.

„În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitate de ofiţer poliţie judiciară delegat să efectueze activităţi de urmărire penală într-un dosar la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), ar fi pretins în mod repetat suma de 1.100.000 euro, pentru sine, pentru procurorul de caz şi procurorul şef de secţie”, potrivit ordonanţei procurorilor, citată în comunicatul DNA.

Promisiuni de peste un milion de euro

Banii ar fi fost pretinşi prin intermediar, de la o persoană vizată în dosarul în care ofiţerul fusese delegat să efectueze activităţi de urmărire penală, în schimbul promisiunii că acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desfiinţarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză şi în cele din urmă la o soluţie de clasare. Poliţistul s-ar fi angajat şi că va interveni la procurorul de caz şi la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că ar avea influenţă) astfel încât să se dispună soluţia clasării, iar eventualele plângeri faţă de clasare să fie respinse, se menţionează în comunicat.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS