20.6 C
Craiova
vineri, 30 septembrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateOrban: La Institutul Cantacuzino ar putea fi făcute în curând o mie de teste pe zi

Orban: La Institutul Cantacuzino ar putea fi făcute în curând o mie de teste pe zi

Premierul Ludovic Orban, aflat joi în vizită la Institutul de Cercetare „Cantacuzino”din Bucuresti, a anunțat că acolo vor putea fi făcute în curând, o mie de teste pe zi pentru coronavirus, practic, o dublare a capacitatii de testare.

În acest moment, unitățile medicale ar putea face, tehnic vorbind, 8.000 de teste, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că nu există suficient personal.

“În privinţa laboratorului în care se fac testări pentru COVID, laboratorul are o capacitate de 500 de teste pe zi, care poate fi crescută în funcţie de necesităţi. Am vizitat laboratorul de biosecuritate, care este funcţional deja. Sigur, mai sunt nişte aparate, nişte echipamente care sunt în curs de montare şi el poate deveni pe deplin operaţional. Există mai multe proiecte la “Cantacuzino”, reluarea producţiei vaccinului antigripal.

De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs, care va fi lansat pe piaţă. Este vorba de un imunomodulator care reglează nivelul de anticorpi din organism. De asemenea, este un proiect mare, care urmează să fie finanţat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent”, a explicat șeful executivului.

“De asemenea, este un proiect mare care urmează să fie finanţat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tertavalent, care se va face într-o altă locaţie, nu la această locaţie a Institutului Cantacuzino. Apreciez activitatea febrilă care se desfăşoară aici. Apreciez în mod deosebit activitatea noului manager, care este manager de criză, care a fost numit practic de când a izbucnit epidemia de coronavirus şi am încredere că echipa de aici are capacitatea să refacă Institutul Cantacuzino şi să-i redea misiunea pe care a avut-o şi pe care trebuie să o aibă în România”, a adăugat Ludovic Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS